Az első séta

2011.01.11. 10:32

Ha nem lennék abban a helyzetben, amiben épp fejem búbjáig vagyok, most lehülyézném magamat, hiszen egy újszülöttel sétálgatok és nem ülök otthon a 6. hét végéig nyugton.

Sajnos nem tehetem ezt meg, mert például múlt héten be kellett mennem az iskolába, jövőhéten pedig úgy fest, kihagyhatatlan a filmarchívum könyvtárának meglátogatása, így próbálom Micit hozzászoktatni a külvilág zord viszonyaihoz: tegnap elmentünk hármasban Babóval a pékségig és vissza, gyalog! Azaz babakocsival, hiszen Mici még nem hordozható korú. Ez kicsit ellentmondásosnak tűnhet elsőre, hiszen olyan pici még, hogy fél karomon elfér. Ettől függetlenül még nem elég erős a nyaka és a háta, hogy jól megköthető legyen rajtunk a kendő és bár használom néha a fektetve kötést, például teregetéskor, hosszabb időre mégsem szívesen hordozom a prücsköt így, mióta voltak gyerekek, akik megfulladtak hasonló pozícióban.

 

Tehát összeraktam a kis bagázst és elindultunk a kellemesen meleg, 5-8 fokos télben. Odafele Mici a tetőablakon keresztül bámulta az eget, míg bele nem fáradt. Mire a pékséghez értünk, édesdeden szuszogott a 2 takaró és 1 szőrmés hálózsák mélyén. Visszafele kicsit nehezebben haladtunk, mert Babó gyorsabban akart menni, mint én bírok, így állandóan kifordította a babakocsit az úttest fele, viszont a tolókart elengedni sem akarta, mondván: "Anya, majd én vigyázok rátok!"

Sajnos a szomszéd csajszi épp kint mászkált a házuk előtt, amikor a kapunkhoz értünk, így elkapott bennünket, hogy megszemlélje a csemetét. Valahogy nem felhőtlen a mosolyom, mióta a kutyáink rejtélyes módon elpusztultak pár gyomirtóval átitatott virslitől és talán így érthető, miért nem mutogatom szívesen a gyerekeimet sem a szomszédoknak. A lényeg, hogy ezt a sétát sikeresen abszolváltuk, Babó kifutkározhatta magát és Mici sem fázott meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://konvex.blog.hu/api/trackback/id/tr292576116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása