Fürdetés

2011.01.30. 00:10

Vannak bevált praktikáink, például a gyerekek 2 naponta fürdenek. Ez azt jelenti, hogy olyankor Babó beülhet a kádba pancsolni és nem csak cicamosdás van. Erre az ekcéma miatt van szükség, kivéve nyáron, mert akkor olyan meleg és száraz idő van, hogy Babó bőre pillanatok alatt megszárad. Mici is ezt a szokást követi, hiszen nála is előfordulhat ugyanez.

 

Íme, egy kis esti idill: Mici súlyát lemérem vetkőzés után, közben Babó már a kádba mászik. Míg a nagy fiú magyaráz, hogyan mossam le a kicsiről a "koszt", kézmeleg vízben lubickol Mici. A víz hőfoka inkább "könyök-meleg" kéne legyen, mert a kézfej nem érzi eléggé, ha forró a víz és a vízhőmérőkben azóta nem bízom, mióta egy barátnőm úgy gondolta, a 40 fok szép kerek szám... Jó forró az egy kisbabának! Amikor Mici lavórjában a víz elkezd kihülni, gyorsan megtörölgetem és felöltöztetem, mert nagyon fázós. Ha a haját megmosom, adok rá vékony sapkát is, amiért a família kinevet, de nem szeretném, ha megfázna, főleg most, hogy elkezdte hullajtani a babahaját (pedig az milyen finom puha!). Miután a kicsi jól bebugyolálva figyel az autós hordozónkból, kiveszem Babót is a vízből. Vele már bejáratott rituálét követek és szakzsargonban beszélünk, például "kérek egy halacskát" és olyankor könyökölve hasra fekszik, szigorúan távoltartva a füleit a víztől, mert egyrészt fülgyulladásra hajlamos, másrészt fél a víztől. Gyors szárítkozás után Babót is felöltöztetem, ami igazi kihívás, ahogy a viccben van, "a polipot egy hálós-szatyorba tenni úgy, hogy egy karja se lógjon ki".

Tegnap óta az élvezet tovább fokozódott Mici számára, mert az eddig használt vájlingot lecseréltem egy igazi kiskádra, amiben végre ki tudja nyújtani a lábait is. A kádat Babó választotta, kék és delfin minták vannak az aljába préselve, igazán mutatós darab. Remélem Mici nem növi ki túl hamar!

A bejegyzés trackback címe:

https://konvex.blog.hu/api/trackback/id/tr912624282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása