Kiállítás

2011.03.02. 23:15

Szerencsésnek érzem magam, mert részt vehettem Máté kiállításának megnyitóján. Sajnos nem úgy sikerült az indulás, ahogyan elterveztem és a hazafele úton is akadtak apróságok, amik megzavarták a tökéletesnek indult programot, de összességében azt kell mondjam: megérte kiruccanni Szentendrére.

Kicsi, hangulatos kávézóban van a kiállítás. A HÉV-től 15 perc sétányira, romantikus hangulatú, macskaköves utcácskákon vezet az út. Ha tudtam volna, hogy lekéssük a HÉV-et, visszafele a Duna partján mentünk volna. Sebaj, legközelebb, ha arra járunk, bepótoljuk!

Máté aranyosan kezelte a körülötte forgó tömeget, a beszélgetés is kellemes hangulatúra sikeredett, hála kérdezőpartnerének, aki úgy tűnt, mindig a helyzet magaslatán van.

A képeket nem tisztem elemezgetni, szubjektív véleményem van, mint bárki másnak. A kedvencem az almafa virágairól készült képe, ami egy csepp tavaszt varázsolt az egyébként fagyos éjszakába.

Máté a kiállítást kevertnek titulálta, hiszen minden munkájából egy falatnyi jelent meg, mégsem éreztem szaggatottnak az élményhullámot. Amit nekem adott, azt egyhamar nem tudom viszonozni, mert megfizethetetlen az ihlet, az inspiráció és az érzések.

Az alábbi pársoros, szóljon Máténak: Meríts erőt belőle, ha épp nincs jó kedved, vagy elfáradtál, hiszen van, akinek tetszik a világod a képeken!

 

 

Színekkel játszik, fényszálban látszik,
Pajkosan csillan az őszi szél.
Már várva várom, amikor látom,
Hogy' múlik el a hideg, zord tél.

Nem kell a hajnal, nem vonz a nappal,
Álmosan nyújtózik az idő,
Éjjel egy fény gyúl, szirom ha lehull,
Érkezik messziről, itt van Ő.

Látja a csendet, ébreszti kedved,
Varázslat az, amit ő csinál,
Galambpár repül, autó megpördül,
Szíved mellkasodban kalapál.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://konvex.blog.hu/api/trackback/id/tr162709981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása