Türelem

2011.05.05. 10:36

Most nem rózsát, hanem gépet terem. Madárlátta fényképezőm lesz, ugyanis a budapesti központból elküldték Kaposvárra, hogy miután ott rárakták az áfát, visszaküldjék nekem Budapestre. A boltban azt mondták, hogy vagy ma, vagy holnap kapom kézhez a ketyerét, így lesz lehetőségem kipróbálni a fotósmajálison szombaton, hogy mit is tud. Végül az objektív kérdést is lezárták a piszkos anyagiak, egy 18-105 mm-es f/3.5-5.6-os mellett döntöttem, hogy "mindenhez" jó legyen. A fényerős 50mm-re így lesz időm gyűjtögetni.

A nagy várakozás közepette, amikor épp nem a vizsgákra tanulok, vagy nem beadandót írok, a fényterelgetést tanulmányozom. Sok fantáziadús angol/amerikai honlapot találtam, ahol "csináld magad" módon oldják meg a megvilágítást, ezzel is spórolva sok százezer forintot. Persze vannak dolgok, amiket nem lehet profi felszerelés nélkül megcsinálni. Ilyen a vízcsepp "fagyasztás", amit speed vakuval csinálnak. Volt szerencsém az interneten keresztül követni egy ilyen technikára épülő szakmai bemutatót, amin izgalmas, inspiratív trükköket tanultam.

A bejegyzés trackback címe:

https://konvex.blog.hu/api/trackback/id/tr122879260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása