Babakocsi

2011.01.28. 17:10

Mivel vállaltan babakocsifüggő vagyok, állandóan tudok beszélni róla. Ez olyasmi, mint a férfiaknál az autó. Státusszimbólum a játszóterek kegyetlen világában. Amikor Mici szóba került, úgy volt, hogy kapok egy Bugaboot, amit még Olaszországban, városnézés közben is kiszúrok 200 méterről, pedig már sok hasonmása van.

 

Sajnos kis hazánkban nem szaladgál annyi, hogy szervezés és időzítés nélkül elcsíphessek egy jó állapotú használtat, így amikor nyáron (ilyenkor rohamosan zuhan az ára 4 év megfigyelésem szerint) úgy tűnt, hogy esélytelen vagyok, nehéz szívvel, de változtattam a koncepción. Olyan babakocsit kerestem, ami elbír 30 kg súlyt, hiszen a 12-15 kilós gyerek mellé könnyű a piacon bevásárolni 1-2 kiló ezt-azt, ugyanakkor viszonylag könnyű, nem nehezebb 8 kg-nál, hogy a csodás budapesti buszokra és a HÉV-re fel tudjam emelni.
Sámoljunk csak utána: 8 kg kocsi + (pillanatnyilag, kb.) 6 kg gyerek ruhástól, bundazsákostól + mondjuk a pelenkázótáska, amiből épp kihagyom a 2,5 kilós laptopot, de van benne pelenka, váltóruha, popsikrém, törlőkendő, füzet (pláne ha iskolába megyek) és némi enni- és innivaló = sacc/kb. 15-17 kg és ez idővel, ahogy a gyerkőc növekszik 20-22 kg lesz. Tehát nem mindegy, mekkora a kocsi súlya. Kompromisszumot kötöttem, vettem használtan egy Gracot, ami a gyártó szerint 8,5 kg (ebbe még nem halok bele, remélem).

 

A kocsit nagyon megszerettem az elmúlt hónap alatt, bár elképzelésem sincs, hogyan viszem fel a B épület 2. emeletére... Ami biztos, hogy tágas, jóval nagyobb a fekvőhely, mint Babónak volt a PC kocsinkban (azt is szeretem, de már kacsázik a jobb első kerék) és bár nem dönthető vízszintesig, meg sem érzi Mici a dőlést a bundazsáknak köszönhetően.
Jókora alsó rekesze van, simán hazaszállítottunk tegnap egy kis kádat a tetején, míg alul a husi és a zöldség figyelt. Elől-hátul tálcás, ami ma jött jól, amikor a dobozos pelenkát a babatálcára erősítve vittük haza. (Ezektől függetlenül még mindig örülnék egy Bugaboonak...)

Látványra sem utolsó a Graco, hatalmasnak néz ki, olyannyira, hogy hazafele jövetben egy papírautó nagyot fékezett előttünk, mikor meglátott minket a zebrán. Lehet, hogy féltette a karosszériát? :)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://konvex.blog.hu/api/trackback/id/tr412621374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása