Tűzijáték

2011.08.28. 16:40

Az önszorgalmi feladataim közé is beillik az a fotósorozat, amit az augusztus 20-i tűzijáték idején készítettem. Sok dolgot tanulok az amerikai honlapokról, de megesik, hogy nem kivitelezhetőek a tanácsok.

Idén megtapasztaltam, hogy mi az a külföldi cikkek listáján, amit mindenképp vinnem kell és mi az, amit kerülnöm kell jövőre.

1. Állvány! Ugyanis a 1,6-2 mp záridőt lehetetlen szabad kézből lőni. Idén segítségemre volt a szalagkorlát és a rakpart köve abban, hogy ne mozduljanak be teljesen a képek.

2. Elég a 100-as ISO és a f9 rekeszérték, nem a várost akarom megörökíteni, hanem a tűzijáték fényeit, amiket nem tud előre felmérni a gép magától.

3. AF kicselezésére észrevettem, hogy ha a parton kivilágított épületeket célzom meg, gyorsabban eltalálom a megfelelő fókuszpontot és elég csak kivárni a cirmos fényjátékot.

4. Legfontosabb: NE VIGYÜK KENGURUBAN A GYERMEKET!!! Minden egyes mozdulata meglökte a kezemet - hiába támaszkodtam a korlátra - rontva ezzel a képek sikeres elkészítésének esélyét.

Egyéb szempontjaim között szerepelt, hogy viszonylag messze legyünk a tömegtől és ne legyen hangos a rakéták robbanása, mert Mici megijedhet a csattanástól.
Összességében nézve, nagyon kellemes estét töltöttünk a budai rakparton, a tűzijáték után még egy órát sétáltunk, hogy elkerüljük a legnagyobb tömeget a HÉV-en és az elalvással sem volt aznap probléma :)

További fényképek a galériában!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://konvex.blog.hu/api/trackback/id/tr23185722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása